Naar inhoud

Omgaan met verdriet

Vaak zeggen familieleden tijdens het regelen van een uitvaart tegen mij: “Dat lijkt me geen makkelijk beroep, iedere keer weer het zien van verdriet, hoe ontspan jij je in vredesnaam?”

Ik ben me er inderdaad van bewust dat ik vrijwel iedere dag met verdriet te maken heb en hoewel sommige gebeurtenissen me altijd bij zullen blijven, moet ook ik ze een plekje geven.

’s Avonds tijdens het eten vertel ik mijn vrouw Karin, die overigens fantastisch kan koken, vaak wat ik die dag heb meegemaakt. Het is fijn om dit te kunnen delen. Ook ontspanning is erg belangrijk. Ik heb één hele grote hobby en dat is lezen, van Tolstoi tot literaire thrillers. Ik ben tijdens het lezen helemaal in een andere wereld. Ook wandel ik graag met mijn hond Fleur. Iedere zondag loop ik met haar in alle vroegte een rondje om het Braamtse Gat en ’s avonds drink ik graag een glas rode wijn bij de houtkachel. En dan is er nog iets waar ik echt van kan genieten, mijn kleindochter Féline van net een jaar oud. Iedere dinsdag ben ik oppas-opa en gaan we samen leuke dingen doen zoals fietsen of even naar de markt. Ik heb er mijn handen aan vol maar het is ontzettend leuk zo’n kleine dame. Op dit moment zijn er nog twee kleinkinderen op komst  en vanaf eind april heb ik er dus drie! Dat zal wel een dolle dinsdag worden.

Deze mooie dingen samen zorgen voor mijn ontspanning en maken dat ik voldoende energie opbouw om weer aan de volgende dag te kunnen beginnen.  En geloof mij, ik vind het ontzettend fijn, in de goede zin van het woord, om mensen in hun verdriet te mogen ondersteunen.

« Terug naar het overzicht

Geschreven door: Peter Pubben

© 2019 Agelink Uitvaart