Bijzonder rouwvervoer

Paul Kelderman

Geschreven door Paul Kelderman

9 sep 2022

Wanneer wij jouw overleden dierbare komen ophalen, doen we dat met veel respect. We begrijpen dat het een moeilijk moment is in een verdrietige periode. Als jij of de overledene voor opbaring in ons uitvaartcentrum hebt gekozen, dan gebruiken wij daarvoor een Mercedes-Benz Vito. Deze auto is volledig uitgerust voor het overbrengen van een overleden persoon.

Er is natuurlijk ook vervoer nodig tijdens de uitvaart. Bij een begrafenis wordt de overledene bijvoorbeeld vervoerd naar de laatste rustplaats. De rouwstoet volgt het rouwvervoer dan vanaf de plek van de ceremonie naar de begraafplaats. Dit kunnen wij voor je verzorgen in de stijlvolle rouwauto’s die wij in eigen beheer hebben en eventueel bijpassende volgauto’s. Wij zorgen dan ook voor vervoer terug naar de plek van condoleren. Maar de keuze uit rouwvervoer is tegenwoordig veel breder dan alleen een (zwarte) auto.

Een laatste eerbetoon met bijzonder rouwvervoer

Steeds vaker wordt gekozen voor bijzonder rouwvervoer dat echt bij de overledene past. Persoonlijke details zoals deze maken een uitvaart extra eervol en waardevol in de rouwverwerking van nabestaanden. Zo kiezen mensen bijvoorbeeld voor een uitvaartbus, koets, fiets, motor met zijspan, boerenkar, boot of uitvaarttruck. Dit is een mooi eerbetoon als de overledene bijvoorbeeld weg was van wielrennen, paardensport of motorrijden. Of als hij of zij vrachtwagenchauffeur of buschauffeur van beroep was. In een uitvaartbus passen daarnaast natuurlijk veel mensen, waardoor je zoveel mogelijk tegelijk op de locatie aankomt en de laatste rit voor de overledene wat meer gezamenlijk kunt ervaren. Dit kan extra steun geven aan de directe nabestaanden.

Ook de kleur van rouwvervoer is lang niet altijd meer zwart. Witte, zilveren en grijze rouwauto’s worden bijvoorbeeld steeds vaker gebruikt. Maar ook verschillende typen auto’s kunnen gekozen worden, denk aan een oldtimer, een Hummer of Landrover. Heel veel is mogelijk.

Stapvoets rijden

Het is een ceremonieel gebruik dat de laatste verplaatsing van de overledene stapvoets gestart wordt. Meestal is het de uitvaartverzorger die een meter of vijftig voor de rouwauto blijft lopen als eerbetoon. Het zorgt voor een rustige overgang naar beweging tijdens een vaak verdrietige, intensieve dag. Even stilstaan bij de woning van de overledene is ook een veelvoorkomend, symbolisch moment. Dit soort keuzes zijn een mooie laatste groet die bijdragen aan een extra persoonlijk afscheid. Ook dit soort details in het vervoer kun je naar wens vormgeven.

We denken graag met je mee

Wij denken uiteraard graag mee in je persoonlijke wensen bij het regelen van een uitvaart. Met onze jarenlange ervaring kunnen we je goed ondersteunen in het afwegen van de mogelijkheden. We weten hoe belangrijk, maar ook hoe lastig deze keuzes kunnen zijn in een periode vol verdriet en intensiteit. Samen zorgen we voor een waardig, passend afscheid.

Vraag het ons vrijblijvend

Terug naar alle berichten