2021: verandering en groei

23 dec 2021

Afgelopen jaar bleef onverminderd onrustig. Waar we hoopten de pandemie langzaam achter ons te kunnen laten, zitten we er nog steeds middenin. Dat is vaak lastig. Maar het wordt ook tijd om ons er niet langer door te laten leiden. Bij Agelink was 2021 daardoor ook een jaar voor groei. Verandering. In deze terugblik neem ik je mee in ons jaar.

Corona en uitvaarten

Wat moet, dat moet. Dus laten we maar met het meest praktische nieuws beginnen. Zo golden er dit jaar wederom diverse maatregelen omtrent groepsgroottes, handhaving en afstand houden. Dat vroeg ook van Agelink – en al onze bezoekende nabestaanden – flexibiliteit. We hadden bijvoorbeeld vaak te maken met een maximaal aantal bezoekers en er werd verwacht dat we QR-codes zouden checken en handhaven. We zetten alle zeilen bij en hebben ondanks de beperkingen, gewoon de diensten verleend zoals je die van ons gewend bent.

We hadden zelf gehoopt dit roerige jaar gezellig met zijn allen aan de Kersttafel te kunnen afsluiten. Helaas zitten we weer in een strenge lockdown en zien de feestdagen er ook in 2021 anders uit dan we gewend zijn. Dit raakt ons en vinden we vervelend. Maar er zijn ook legio mensen die hun Kerst al anders vierden voordat de maatregelen werden aangescherpt. Omdat zij afgelopen jaar een van hun dierbaren verloren. Dat doet pijn en maakt de feestdagen niet voor iedereen makkelijk. Geef om elkaar, vraag hoe het met elkaar gaat. Sta even stil bij een naaste. Dan maken we er toch met zijn allen een mooie jaarafsluiting van.

Team, bedankt!

Die genoemde flexibiliteit werd natuurlijk ook van onze medewerkers gevraagd. Het continu aanpassen van maatregelen zorgde ervoor dat we vaak snel moesten schakelen. Ik ben er trots op dat we hier als team telkens weer onze schouders onder hebben gezet en daar samen invulling aan hebben gegeven. Een dik compliment is verdiend voor alle medewerkers die zich bij Agelink het afgelopen jaar keihard hebben ingezet.

Uitvaartcentrum Agelink

Uitvaartcentrum de Burcht in Terborg

We blikken ook graag terug op beter nieuws. De groei die Agelink heeft doorgemaakt. Halverwege het jaar namen we namelijk de Burcht in Terborg over. Deze mooie locatie zou eigenlijk haar deuren sluiten, maar met de overname blijft iedereen in de omgeving Oude IJsselstreek een plek hebben voor een warm afscheid. De Burcht is van allerlei faciliteiten en gemakken voorzien; zoals een verzorgingsruimte, condoleanceruimte en een koffiekamer. Ook hier in Terborg staan we dag en nacht voor je klaar. En kan je rekenen op de kennis, kunde en steun van Agelink.

Opvolging in de vierde generatie

Persoonlijk was 2021 een jaar waarin ik een langgekoesterde droom kon laten uitkomen. Ik nam het familiebedrijf over van mijn ouders. De voorbereidingen liepen vorig jaar al, maar in januari was het dan eindelijk zover. In deze terugblik wil ik dan tot slot ook mijn ouders benoemen en bedanken. Voor al het vertrouwen en hun goede begeleiding.

Als we bij Agelink iets hebben geleerd van afgelopen jaren, is het dat hoop en positiviteit heel belangrijk zijn. Dit is wat ons door moeilijke periodes helpt. Help elkaar, wees lief. En ook al weten we nog niet wat 2022 ons brengt, wij zien het positief en hoopvol tegemoet!

Warme groet,
Erik Pubben
Directeur Agelink

Erik Pubben

 

Terug naar alle berichten