Herdenken is gedenken, een terugblik op 2020

22 dec 2020

2020 is een zwart jaar. Corona veranderde ons leven. En het verlies van dierbaren misschien nog wel veel meer. Onze wijze van afscheid nemen is anders. Maar we kunnen onze geliefden in alle vrijheid herdenken. Want herdenken is gedenken. In dit bericht blikken we terug op een roerige tijd.

Corona veranderde alles

Het Chinese virus dat begin 2020 nog zo ver weg leek, kwam in maart genadeloos dichtbij. Sinds maart horen we niet anders dan het Coronavirus. Helaas hebben wij dit ook van dichtbij meegemaakt. Mijn vader werd ziek. Een zware tijd brak aan, waarin we ook onze werkwijze hebben moeten aanpassen. De werkvloer is volledig aangepast op COVID-19. Dit zorgt voor (letterlijk) meer afstand, maar ook voor nieuwe wijzen van gedenken.

Uitvaartcentrum Agelink

Nieuwe manieren van afscheid nemen

Die nieuwe manieren om afscheid te nemen voelen wellicht niet als de manier waarop we het graag hadden gewild. Dat is lastig. En dat doet zeer. Wij begrijpen dat bij Agelink als geen ander.

Zeker wanneer iemand corona heeft gehad, moet er creatief worden gezocht naar alternatieven voor een uitvaart. Wij doen er alles aan om binnen de regels naar oplossingen te zoeken. Daarom hebben we bijvoorbeeld geïnvesteerd in een livestream. Hierdoor kunnen mensen vanuit huis en op afstand, toch een laatste groet brengen.

Dank aan al onze medewerkers

Alle aanpassingen en uitvaarten hadden we niet zo mooi kunnen realiseren, zonder onze collega’s. Het moeten schakelen is ook voor hen niet altijd makkelijk. Zij krijgen ook vaker met verlies te maken en bovenal met de grootste uitdaging van deze tijd: fysiek en mentaal gezond blijven. Ik neem mijn petje af voor iedere medewerker van Agelink en hoe jullie hiermee omgaan. Ondanks alles staan jullie klaar voor iedere nabestaande. En daarvoor zijn ben ik jullie dankbaar.

Feestdagen in tijden van verlies

Het jaar loopt op zijn eind en de feestdagen komen eraan. De warmste dagen van het jaar, kunnen ook de eenzaamste zijn. Het is heel begrijpelijk dat tijdens de feestdagen het gemis van een geliefde groter is. Een Kerst of Oud & Nieuw zonder elkaar was vorig jaar misschien nog wel ondenkbaar. Daar willen we bij stilstaan. Wij wensen je mooie momenten met bijzondere herinneringen. En sterkte voor iedereen die zich tijdens de Decembermaand alleen voelt.

Op naar 2021

Kortom: dit bericht is een groot dankjewel aan iedereen die het afgelopen jaar verlies heeft meegemaakt. Aan onze collega’s, maar ook aan alle nabestaanden die met gepaste aanpassingen afscheid hebben moeten nemen. We weten nog niet wat 2021 gaat brengen, maar wij zien de toekomst positief tegemoet. Tot volgend jaar!

Warme groet,
Erik Pubben

Terug naar alle berichten