Welke muziek draai je op een uitvaart?

Erik Pubben

Geschreven door Erik Pubben

8 dec 2020

Je geliefde komt te overlijden. Of het nu je vader, moeder, opa, oma, broer, zus of goede vriend(in) was: je wil hem of haar op een mooie manier gedenken. De muziek bij een uitvaart speelt daarin een grote rol. Muziek is emotie. Muziek zorgt voor onuitwisbare herinneringen. Maar, welke muziek draai je op een uitvaart? We verklappen alvast: niks is gek!

Welke nummers passen bij een uitvaart?

Er zijn vaak vele manieren om iemand te herinneren. Muziek is daarin onmisbaar. We krijgen vaak de vraag welke nummers bij een begrafenis of crematie passen. Maar bij Agelink denken we dat je die vraag beter anders kunt stellen. Welke muziek past bij de persoon die is overleden? Was diegene een echte liefhebber van Nederlandstalige muziek? Of hield diegene toch van stevige rockmuziek? Of past een rustige ballad misschien wel beter bij jouw geliefde?

Hoeveel liedjes draai je tijdens een uitvaart?

Zodra je op bovenstaande vragen antwoord hebt gevonden, kun je nadenken hoeveel liedjes je tijdens de uitvaart wil afspelen. Een begrafenis in de kerk duurt vaak langer dan een herdenkingsdienst tijdens een crematie. De hoeveelheid liedjes is ook weer helemaal afhankelijk van wat de nabestaanden graag willen en van wat bij de overledene past. Wanneer een liedje meer zegt dan 1000 woorden, dan kun je soms wel 5 of 6 nummers afspelen tijdens de dienst.

*tekst gaat verder onder de afbeelding

muziek uitvaart crematie begrafenis

Begrafenis muziek top 10

Vind je het toch erg lastig om goede muziek te kiezen? Dat snappen we bij Agelink. Het verlies van een geliefde brengt zoveel emoties met zich mee. Om het je iets gemakkelijker te maken, delen we hierbij een begrafenis muziek top 10.

  1. Time to say goodbye – Andrea Bocelli en Sarah Brightman
  2. Rollercoaster – Danny Vera
  3. Ave Maria – AndrĂ© Rieu
  4. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
  5. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato
  6. The rose – Bette Midler
  7. Papa – Stef Bos
  8. Tears in heaven – Eric Clapton
  9. Sound of silence – Simon en Garfunkel
  10. Hallelujah – Lisa Lois 

Zelf een liedje spelen tijdens de dienst

Weet je al vanaf het begin welk nummer past bij (het verlies van) jouw dierbare? Misschien ben je wel heel muzikaal en wil je zelf graag een nummer spelen. Je kan een bekend lied coveren, of zelf wat schrijven. Wil je heel graag een laatste eer bewijzen, maar vind je dat op de dag zelf te spannend? Kijk dan naar de mogelijkheden om jouw nummer vooraf op te nemen en af te spelen op de dag van de uitvaart.

Wie regelt de muziek bij een uitvaart?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Er is niet een iemand die altijd verantwoordelijk is voor de muziek tijdens een uitvaart. Soms regelt de familie dit, soms wordt dit aan vrienden gevraagd. De uitvaartbegeleider denkt hierin uiteraard altijd met je mee. Bij Agelink helpen we je graag met het uitzoeken van de juiste nummers en regelen wij de muziek bij de uitvaart van jouw geliefde. Neem hiervoor contact met ons op.

Terug naar alle berichten