Een jubileum groots vieren: dat deed Agelink Uitvaartzorg met een heus concert

6 nov 2023

Afgelopen zondag 22 oktober was het dan eindelijk zover: ons jubileumconcert! Een middag georganiseerd in het Amphion Theater in Doetinchem, waar we met honderden samenkwamen voor een intieme herinnering. Een herinnering aan onze dierbaren én aan ons 75-jarig bestaan.

Openingswoord door Erik Pubben en Mark Boumans

Het concert startte met een warm welkom door de Doetinchemse burgemeester, Mark Boumans. Aan hem overhandigden we onze eerste dichtbundel. Een boekje met gedichten en ruimte voor eigen gedachten, om kracht te geven in moeilijke tijden. Dankbaar nam hij deze aan en ontvingen we van hem een prachtige oorkonde!

Ook huidig eigenaar Erik Pubben verzorgde een voorwoord. Een “trip down memory lane” waarin hij krachtig omschreef hoe Agelink Uitvaartzorg uitgroeide tot het familiebedrijf dat het nu is. Daarin kregen uiteraard zijn ouders ook een speciale plek. Zij droegen vorig jaar het stokje definitief aan Erik, en daarmee de vierde generatie, over.

Concert met muziek, dans en kunst

De middag en de zaal vulden zich vervolgens met prachtige klanken, dans en kunst. Een middag vol warmte, maar ook ontroering. De liedjes van Koor Sereen en Laura van Kaam, de zandkunst van Immanuel Boie en de dans van Dansschool Amphion raakten sommigen diep.

Een van de bezoekers plaatste na afloop een kenmerkende reactie op Facebook:
“Laura, wat was het prachtig en wat heb je geraakt met je stem! Bij het laatste nummer “Halleluja” dat je prachtig zong met koor Sereen, die ook op afscheid van mijn moeder klonk, kon ik het niet meer droog houden ;),” aldus Judith Koenders. Het was slechts een van de vele positieve reacties die we na afloop hebben mogen ontvangen. En waarvoor we ontzettend dankbaar zijn!

Ruim 350 bezoekers

Na afloop kregen alle genodigden uit de zaal ook hun persoonlijke dichtbundels uitgereikt. Als bedankje voor hun komst en als steun voor later. We hebben maar liefst 350 belangstellenden mogen ontvangen tijdens ons concert. Daarop hebben we tijdens de borrel na afloop uiteraard goed geproost met z’n allen!

Erik kijkt er zelf ook met een warm gevoel op terug: “Het was een prachtig jubileumconcert met dank aan de mensen die zijn geweest en alle medewerkers van Agelink”.

Terug naar alle berichten