Naar inhoud

Afscheid in de huiskamer

Wim heeft het syndroom van down en zijn plek gevonden bij de lieve medewerkers en bewoners van ’s Heeren Loo in Apeldoorn. Hij woont daar 6 jaar als hij overlijdt, mocht 72 jaar worden en is heel rustig heengegaan. Het bureau in de huiskamer waaraan hij altijd ‘werkte’ zal leeg blijven. De medewerkers en zijn huisgenoten zullen hem, zijn temperament en zijn streken missen. Wim hield ervan mensen voor de gek te houden, het gebeurde regelmatig dat hij je sleutels of iets anders weg pakte. Het zal stil zijn zonder Wim.

Wim is geboren en getogen in Etten, en daar zal hij weer naar toe gaan. Maar voordat we Wim naar Etten brengen hebben we met zijn dierbaren, zijn huisgenoten en de medewerkers een mooie en warme afscheidsdienst. Zijn kist met daarop een prachtige foto van hem en koe Lely, staat in de huiskamer. Het is een dienst waarin we Wim liefdevol herinneren, erover hem verteld wordt, zijn huisgenoten een kleurrijke bloem op zijn kist leggen. Het raakt me, wat mooi en bijzonder om op deze plek samen te zijn en Wim te herdenken. In mijn gedachten zie ik Wim in de huiskamer lopen, kijkend om zich heen van wie hij de sleutels kan pakken. Ik krijg een glimlach op mijn gezicht en stop mijn sleutels wat dieper in mijn zak.

 

Zijn huisgenoten en de medewerkers zwaaien Wim uit. “Wim gaat naar Etten” hoor ik iemand zeggen. Ja, Wim, we brengen je weer naar huis ...

« Terug naar het overzicht

© 2019 Agelink Uitvaart