Uitvaart in de Oude IJsselstreek

Het verlies van een geliefde overkomt iedereen. Bij verlies breekt een emotionele periode van rouw aan. Het is ook een periode waarin veel geregeld moet worden voor de uitvaart. De uitvaart is een belangrijk moment voor velen. Een moment waar je nog een laatste keer persoonlijk afscheid kunt nemen van de overledene. Het is daarom ook voor velen belangrijk dat dit in de juiste omgeving gebeurt, zoals een uitvaart in de Oude IJsselstreek. 

Bij Agelink Uitvaartzorg weten wij als geen ander hoe belangrijk de juiste uitvaartzorg is. Met onze ervaring helpen wij al meer dan 75 jaar daar waar nodig voor een liefdevol en waardig afscheid. Wij verzorgen daarom uitvaarten in veel verschillende plaatsen, waaronder uitvaarten in Terborg, Ulft, Gendringen, Varsseveld, Varsselder, Etten, Megchelen en Netterden.

Overlijden melden

Wil je een overlijden melden? Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op: (0314) 32 46 67

Uitvaart regelen

Wil je een uitvaart regelen? Dan kan er plots veel op je af komen. Denk onder andere aan het kiezen tussen een begrafenis of crematie. Naast deze keuze is de locatie ook belangrijk. Zo is een uitvaart in de Oude IJsselstreek mogelijk op meerdere locaties. Denk aan een uitvaart in Ulft, Gendringen, Terborg, Varsseveld, Etten, Megchelen of Netterden. Verder moet je denken aan het regelen van zaken zoals het vervoer, drukwerk, muziek en meer. Bekijk al onze diensten voor een overzicht van wat er zoal bij komt kijken. Bij Agelink Uitvaartzorg zorgen we ervoor dat jij of een geliefde een passend afscheid krijgt. 

Uitvaartlocaties in gemeente Oude IJsselstreek

Bij Agelink Uitvaartzorg maken wij gebruik van veel locaties en uitvaartcentra in de Oude IJsselstreek. Ieder van de beschikbare locaties beschikken over hun eigen voorzieningen, zoals een crematorium, begraafplaats, rouwcentrum, 24-uurs kamer en mogelijkheid tot opbaren. Ook beschikken wij over meerdere eigen locaties, waaronder uitvaartcentrum de Burcht in Terborg.

Agelink Uitvaartzorg Terborg

Voor uitvaarten in Terborg kun je terecht bij ons uitvaartcentrum de Burcht. Hier kunnen opbaringen, rouwbezoeken en condoleances op afspraak plaatsvinden. Tevens beschikt deze locatie over een ruimte voor kleinschalige diensten. Voor meer informatie over De Burcht, onze uitvaarten of Agelink Uitvaartzorg kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.    

Crematoria en begraafplaatsen Oude IJsselstreek

De gemeente Oude IJsselstreek beschikt over veel begraafplaatsen en een crematorium. Het crematorium in Etten is onlangs geopend. Het crematorium heeft 2 aula’s waar afscheidsdiensten gehouden kunnen worden.

In gemeente Oude IJsselstreek zijn diverse R.K. begraafplaatsen, deze zijn te vinden in Etten, Gendringen, Mechgelen, Netterden, Silvolde, Terborg, Ulft en Varsselder. Varsseveld beschikt over een algemene begraafplaats. Gendringen, Mechgelen en Terborg beschikken over een Nederlands Hervormde begraafplaats. In Terborg heeft de begraafplaats ook nog een Joods en Islamitisch gedeelte. Tot slot heeft Silvolde ook nog een Protestantse begraafplaats. Naast deze begraafplaatsen en het crematorium kun je voor uitvaartdiensten terecht bij diverse rouwcentra, kerken en locaties voor opbaren, rouwbezoek en condoleance. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

 

Kerkelijke uitvaarten in de Oude IJsselstreek

Voor een uitvaart in R.K. kerk kun je terecht in Etten, Gendringen, Mechgelen, Netterden, Silvolde, Terborg, Ulft, Varsselder en Varsseveld. Deze kerken vallen onder het beheer van de Maria Laetitia Parochie.  Voor een uitvaart in de Protestantse kerk kun je terecht in Etten, Gendringen, Silvolde en Varsseveld. Mechgelen en Terborg beschikken ook nog over een Nederlands Hervormde kerk. Terborg heeft daarnaast ook nog een Joods en Islamitsch centrum.

Koffietafels en bijeenkomsten in de Oude IJsselstreek

Naast alle bestaande uitvaartlocaties zijn er uiteraard ook mogelijkheden op andere locaties. Denk hierbij aan een zalencentrum, een dansstudio, kasteeltuinen e.d. Wij zijn bereid om samen met je mee te denken voor een uitvaart op dergelijke locaties.

De gemeente Oude IJsselstreek biedt vele mogelijkheden voor een koffietafel, denk hierbij aan Zaal Koster in Etten, Zaal te Pas en Zaal Lukassen in Gendringen. In Silvolde kun je onder andere terecht bij ‘t Molentje of Ons Pakhuus. Ulft heeft met DRU Cultuurfabriek met mooie locatie voor een samenzijn. In Terborg zijn De Roode Leeuw of Van der Eem goede opties.

Opbaren in de Oude IJsselstreek

Agelink Uitvaartzorg in Doetinchem beschikt over twee 24-uurs kamers, een centrale koeling en een aula voor kleinschalige diensten. Indien er geen gebruik wordt gemaakt van de 24u-kamer, kunnen rouwbezoeken en condoleance op afspraak plaatsvinden. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om op te baren bij ons uitvaartcentrum De Burcht in Terborg waar we beschikken over een centrale koeling een aula voor kleinschalige diensten. Bij de Burcht kunnen rouwbezoeken en condoleances alleen op afspraak plaatsvinden. Agelink verzorgt ook de mogelijkheid tot thuisopbaring, dit kan op bed worden gedaan of in een uitvaartkist. Je kan er ook altijd voor kiezen om op te baren bij derden. Denk hierbij aan de Mariakapel in de R.K. kerk van Etten en Mechgelen. Er kan ook worden opgebaard bij de Monuta in Ulft en bij het Uitvaartcentrum Jim van Eldik in Varsseveld.

Uitvaartkosten

De prijs van een uitvaart is afhankelijk van de keuzes die zijn gemaakt. Keuzes zoals begraven of cremeren van de overledene, het verzorgen, de uitvaartkist, opbaren, rouwvervoer, dragers en bloemen. Om je zo goed mogelijk te informeren over alle mogelijke keuzes en een indicatie te geven van alle kosten, hebben wij een handige rekenhulp. Een overzicht is in drie minuten geregeld.

Uitvaartwensen vastleggen

Weet jij al of je begraven of gecremeerd wil worden? En weet je dat ook van je partner? Of andere nabestaanden? Een passend afscheid is ontzettend belangrijk. Voorkom zorgen wanneer het zover is en regel jouw zaken op tijd. Onze uitvaartbegeleiders helpen je graag kosteloos bij het doornemen van je uitvaartwensen. Zo is het duidelijk voor jezelf en je geliefden. Plan een persoonlijk gesprek of maak gebruik van ons digitale wensenformulier. 

Neem contact op