Uitvaart Doetinchem

Wanneer een dierbare komt te overlijden, komt er veel op je af. Zoals het regelen van de uitvaart. Een uitvaart is een belangrijk moment. Een moment om persoonlijk afscheid te nemen. Het is fijn wanneer dit in een prettige en bekende omgeving gebeurt. Voor velen is die vertrouwde plek een uitvaart in Doetinchem of omgeving.

Al meer dan 70 jaar helpt Agelink Uitvaartzorg daar waar nodig voor een liefdevol en waardig afscheid. Agelink zorgt ervoor dat ieder afscheid passend is en een persoonlijk karakter krijgt. Een passend afscheid betekent ook een passende locatie. Daarom verzorgen wij uitvaarten voor veel families in en rondom Doetinchem, waaronder uitvaarten in Gaanderen en Wehl.

Overlijden melden

Wil je een overlijden melden? Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op: (0314) 32 46 67

Uitvaart regelen

Bij het regelen van een uitvaart komt veel kijken. Wil jij of een dierbare begraven of gecremeerd worden in Doetinchem, of toch liever in Gaanderen of Wehl? En de locatie is niet het enige dat geregeld moet worden. Denk ook aan vervoer, drukwerk, muziek, beeld, rouwbloemen en meer. Bekijk onze diensten voor een compleet overzicht. Bij Agelink Uitvaartzorg begrijpen we dat je rust en ruimte wil om samen met vrienden en familie je verlies te verwerken. Wij staan je daarom graag bij om de juiste keuzes te maken, zodat jij het afscheid krijgt zoals jij dat wenst.

Uitvaartlocaties in gemeente Doetinchem

Wij kunnen gebruik maken van veel locaties en uitvaartcentra in Doetinchem, Gaanderen en Wehl. Ieder met hun eigen voorzieningen, zoals een crematorium, begraafplaats, rouwcentrum, 24-uurs kamer en mogelijkheid tot opbaren. Daarnaast beschikken wij over eigen locaties met meerdere voorzieningen. 

Uitvaartcentrum Agelink Doetinchem

Agelink Uitvaartzorg in Doetinchem beschikt over twee 24-uurs kamers, een centrale koeling en een aula voor kleinschalige diensten. Indien er geen gebruik wordt gemaakt van de 24u-kamer, kunnen rouwbezoeken en condoleance op afspraak plaatsvinden. 

Begraafplaatsen en crematoria Doetinchem

De gemeente Doetinchem beschikt over meerdere begraafplaatsen en over 1 crematorium. Crematorium Slangenburg ligt aan de Nutselaer te Doetinchem. Het crematorium beschikt over 2 aula’s, de Van Baerzaal welke geschikt is voor 120 personen en het Voorhuus, deze ruimte is geschikt voor maximaal 25 personen. Daarnaast beschikt het crematorium over een restaurant/horeca gedeelte waar koffietafels georganiseerd kunnen worden.

Begraafplaatsen Doetinchem

Begraafplaats Slangenburg valt onder het beheer van de gemeente Doetinchem, het is onderverdeeld in de algemene begraafplaats en in de natuurbegraafplaats. Verder beschikt Doetinchem over begraafplaatsen van de Maria Laetitea Parochie, Begraafplaats Vredehof (Emmastraat) aan de begraafplaats aan de Loolaan. De begraafplaats Kommendijk is alleen een optie voor bijzettingen.

In Wehl bevinden zich meerdere begraafplaatsen, de R.K. begraafplaats aan de Jhr. de Bellefroidweg en de Protestantste begraafplaats aan de Didamseweg. In Gaanderen is een R.K. begraafplaats nabij de kerk.

Meer informatie over de begraafplaatsen vind je op de website van Buha.

Kerkelijke uitvaart in Doetinchem

Afscheidsdiensten in de kerk kunnen o.a. bij de R.K. Kerk O.L.V. Tenhemelopneming (Paskerk) en de St. Martinuskerk wanneer het om een Katholieke uitvaart gaat. Voor een Protestantse uitvaart kun je terecht in De Ontmoetingskerk, de Slangenburgse kerk of De Wingerd. In Wehl en Gaanderen kun je terecht bij de lokale St. Martinuskerk voor een katholieke uitvaartviering. Daarnaast beschikt ook Wehl over een Nederlands Hervormde kerk voor uitvaartdiensten. Voor meer informatie over de kerken, kunt u terecht op de websites van de Gabriel Parochie (Wehl) of Maria Laetitia Parochie (Gaanderen, Doetinchem).

Koffietafels en bijeenkomsten

Naast alle bestaande uitvaartlocaties zijn er uiteraard ook mogelijkheden op andere locaties. Denk hierbij aan een zalencentrum, een dansstudio, kasteeltuinen e.d. Wij zijn bereid om samen met je mee te denken voor een uitvaart op dergelijke locaties.

Voor een koffietafel kun je in Doetinchem op vele plekken terecht. Denk hieraan aan je eigen plaatselijke restaurant of cafe. Voor grotere gezelschappen ben je in Doetinchem welkom bij onder andere De Kruisberg, Het Onland, Restaurant Groeskamp of Villa Ruimzicht. In Wehl heb je de keuze uit Reuring of Van Uhm.

Opbaren in Doetinchem

Agelink Uitvaartzorg in Doetinchem beschikt over twee 24-uurs kamers, een centrale koeling en een aula voor kleinschalige diensten. Indien er geen gebruik wordt gemaakt van de 24u-kamer, kunnen rouwbezoeken en condoleance op afspraak plaatsvinden. Agelink verzorgt ook de mogelijkheid tot thuisopbaring, dit kan op bed worden gedaan of in een uitvaartkist. Je kan er ook altijd voor kiezen om op te baren bij derden. Denk hierbij aan Den Hoogenkamp (Monuta, Doetinchem), het rouwcentrum Wehl, afscheidshuis Moira (Wehl|) en de Gandarije (Gaanderen).

Naast deze begraafplaatsen en crematoria kun je voor uitvaartdiensten terecht bij diverse rouwcentra, kerken en locaties voor opbaren, rouwbezoek en condoleance. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. 

Uitvaartkosten

De prijs van een uitvaart is afhankelijk van de keuzes die zijn gemaakt. Keuzes zoals begraven of cremeren van de overledene, het verzorgen, de uitvaartkist, opbaren, rouwvervoer, dragers en bloemen. Om je zo goed mogelijk te informeren over alle mogelijke keuzes en een indicatie te geven van alle kosten, hebben wij een handige rekenhulp. Een overzicht is in drie minuten geregeld.

Uitvaartwensen vastleggen

Weet jij al of je begraven of gecremeerd wil worden? En weet je dat ook van je partner? Of andere nabestaanden? Een passend afscheid is ontzettend belangrijk. Voorkom zorgen wanneer het zover is en regel jouw zaken op tijd. Onze uitvaartbegeleiders helpen je graag kosteloos bij het doornemen van je uitvaartwensen. Zo is het duidelijk voor jezelf en je geliefden. Plan een persoonlijk gesprek of maak gebruik van ons digitale wensenformulier. 

Neem contact op