Ellen Gerritsen

Uitvaartbegeleider

In mijn werk in de financiële branche miste ik het contact met de mensen, het met en voor mensen werken. In 2019 ben ik met de opleiding uitvaartverzorger bij Docendo gestart.

Mijn stage tijdens de opleiding mocht ik bij Agelink volgen, een bedrijf waar ik me goed voel, met een fijn team. Ik zie het dan ook als een voorrecht dat ik de rol als uitvaartbegeleidster mag vervullen bij dit mooie Achterhoekse bedrijf. Met liefde begeleid ik families met hun verschillende wensen. Altijd met respect, rust en aandacht. Er is ruimte om de uitvaart op een, voor hen, persoonlijke manier vorm te geven samen. Passend bij het leven van hun dierbare.

 

Wat mij erg aanspreekt bij Agelink is dat wij ernaar streven de nabestaanden, bij het verlies van hun dierbare, door één en dezelfde persoon wordt begeleid. Dit geeft de nabestaanden rust in deze emotionele en hectische tijd. Het geeft mij een fijn gevoel de familie te ondersteunen, te ontzorgen en het verschil kunnen maken op één van de belangrijkste en moeilijkste momenten van het leven.

 

Het is van belang goed te luisteren, zodat, vaak al met iets kleins, het heel persoonlijk wordt en zo past bij hoe de persoon in het leven stond. Ik luister naar persoonlijke wensen en geef ruimte voor eigen ideeën op eigen tempo. Graag denk ik mee en adviseer ik waar nodig.

Ik ben betrokken, denk ik oplossingen, kijk naar de mogelijkheden en heb oog voor detail.

 

Mijn doel is om de nabestaanden op een respectvolle wijze afscheid te kunnen laten nemen en een persoonlijk afscheid, zoals het past bij de overledene, hoe hij of zij in het leven stond. Waar nabestaanden met een warm gevoel aan terug denken. En dat de kostbare herinneringen die ze koesteren, hen troost kunnen geven.

Het leven wordt gevierd en we staan stil bij de belangrijke en bijzondere momenten.

 

Terug naar overzicht