Naar inhoud

Wat te doen na overlijden?

Wat moeten we doen als een dierbare overlijdt’? We zijn meer bezig met de dood, praten er meer met elkaar over, waardoor er vanzelfsprekend vragen komen. Graag proberen we wat eerste antwoorden te geven. 

Als uw dierbare thuis is overleden, belt u de (huis)arts om het overlijden vast te stellen. Daarna belt u met een uitvaartondernemer. Als de arts is geweest dan mag uw dierbare verzorgd worden. Leg daarvoor vast persoonlijke spullen klaar. Denk aan kleding (ook ondergoed), bril en sieraden. Wij nodigen u uit samen de laatste verzorging te doen, maar vanzelfsprekend ligt die keuze bij u. Indien wenselijk kan iemand thuis opgebaard worden, of in een woon/zorgomgeving op de kamer. Als dit niet mogelijk is dan praten we samen over een andere gewenste plek.

De stappen naar het afscheid hoeven echt niet allemaal tijdens de eerste afspraak geregeld te worden. We begeleiden u rustig en bij elke keuze stemmen wij met u af wat wij doen en wat u wilt doen. Wat u wel vast kunt doen is het bij elkaar zoeken van de adressen voor de rouwkaarten. 

Wij maken een kostenopgave voor u om inzicht te krijgen in de kosten. Het is verstandig de polis van een eventuele uitvaartverzekering er vast bij te zoeken. Overigens bent u met elke uitvaartverzekering altijd vrij in de keuze voor een uitvaartondernemer.

Wilt u hier meer over weten? Bel dan gerust of kom eens langs bij ons uitvaartcentrum aan de Terborgseweg 126 te Doetinchem. Wij staan u graag te woord

« Terug naar het overzicht

Geschreven door: Erik Pubben

© 2019 Agelink Uitvaart