Gesprek voor overlijden

Soms loopt het leven anders dan gedacht. Misschien ben je ongeneeslijk ziek. Of nadert het afscheid van je vader of moeder. Onderwerpen zoals het regelen van een uitvaart zijn lastig om te bespreken. Toch kan het waardevol zijn om alvast de uitvaartwensen door te nemen in een persoonlijk gesprek. Onze uitvaartbegeleiders komen graag bij je langs om je er bij te helpen. Of je bij ons verzekerd bent of niet.

Vragen en wensen samen doornemen

De uitvaartbegeleider adviseert je bij een voorregeling over de mogelijkheden. Je kunt samen een uitvaartkist uitzoeken, bloemen en drukwerk uitkiezen of overleggen over muziek. Het hele draaiboek van de afscheidsbijeenkomst kan worden doorgenomen.

Familie

Veel mensen willen graag dat hun familie er ook bij is. Zodat de familie alvast weet wat de wensen zijn. Bovendien hebben zij soms ook vragen of ideeën over de uitvaart. We proberen altijd te regelen dat dezelfde uitvaartverzorger de familie bijstaat bij het regelen van de uitvaart.

Neem contact op

Terug naar alle diensten
Gesprek voor overlijden

Voor de uitvaart

1
Uitvaartwensen vastleggen
Uitvaartwensen vastleggen

Heb je voor je crematie of begrafenis specifieke wensen? Noteer deze dan nu alvast. Juist tijdens het leven. Niet alleen voor jezelf, maar vooral voor je nabestaanden. Het neemt hen zorgen uit handen en maakt het afscheid nog persoonlijker.

Lees verder
Kies je voor begraven of cremeren?
Kies je voor begraven of cremeren?

Een van de belangrijkste vragen bij overlijden: kies je voor begraven of cremeren? De overledene heeft dit als het goed is vooraf vastgelegd. Dat zou de keus een stuk gemakkelijker moeten maken. Maar wat als dat niet zo is? Wat zijn de voordelen van begraven? Of de nadelen van cremeren? Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze.

Lees verder
Wat te doen bij een overlijden?
Wat te doen bij een overlijden?

Wanneer een van je dierbaren overlijdt, breekt er een emotionele periode aan. Soms is het lastig om je hoofd erbij te houden, zeker in het begin. Hoe moeilijk het ook is, er moeten toch dingen geregeld worden. Wat zijn de eerste zaken waar je aan moet denken?

Lees verder
Melden van overlijden
Melden van overlijden

Meld een overlijden 24 uur per dag via ons telefoonnummer: 0314-32 46 67. Wij verzorgen uitvaarten voor iedereen, ongeacht waar de overledene verzekerd is.

Lees verder
Ervaringen van anderen
Ervaringen van anderen

Het is fijn om van tevoren te weten hoe anderen onze diensten en service ervaren. Daarom laten wij onze klanten graag zelf aan het woord.

Lees verder
Gesprek voor overlijden
Gesprek voor overlijden

Wil je begraven of gecremeerd worden? Een eenvoudige of bijzondere kist? Een koffietafel of liever een high tea? Tegenwoordig regelen we steeds meer zelf. Waarom zou je dat voor jouw eigen afscheid niet doen? Laat je wensen digitaal bij ons vastleggen. Een prettig idee voor jou en je nabestaanden.

Lees verder

Rondom de uitvaart

2
De afscheidsbijeenkomst
De afscheidsbijeenkomst

Hoe beter de uitvaart aansluit bij de persoonlijkheid en het leven van de overledene, hoe meer troost naasten eruit putten. Met teksten, muziek, beelden en eigen inbreng maak je elke uitvaart uniek.

Lees verder
Opbaren en verzorgen
Opbaren en verzorgen

Verzorgen en opbaren maken een belangrijk onderdeel uit van het afscheid. Een mooi afscheid zorgt namelijk voor fijne herinneringen. We vinden het daarom erg belangrijk dat het gebeurt op een manier die bij jou en je dierbaren past. Of je nu kiest voor een opbaring thuis, in het uitvaartcentrum of een andere locatie, we zorgen goed voor je en jouw dierbaren.

Lees verder
Uitvaartkist
Uitvaartkist

Een afscheid is voor iedereen anders. Net als de keuze van de uitvaartkist. Van een basiskist tot een zeer exclusieve kist, Agelink ondersteunt bij het maken van de juiste keuze, in lijn met jouw persoonlijke wensen.

Lees verder
Uitvaartcentrum
Uitvaartcentrum

Afscheid nemen in een knusse, intieme en huiselijke sfeer. Dat kan in ons uitvaartcentrum. Op elk gewenst moment, zonder afspraak, kun je jouw overleden dierbare bezoeken. Een stijlvol huis voor een gedenkwaardige afscheidsbijeenkomst. Zodat ieder afscheid een persoonlijk karakter krijgt.

Lees verder
Drukwerk
Drukwerk

Een rouwaankondiging, gedenkkaartje of dankbetuiging. Of het nu gaat om een klassieke, stijlvolle kaart uit onze uitgebreide collectie tot een kaart met een eigen ontwerp, de laatste kaart met de naam van jouw dierbare erop verdient een waardig ontwerp.

Lees verder
Onderhoud graf
Onderhoud graf

Kies je voor een begrafenis of het begraven van de as van jouw dierbare? Sta dan ook stil bij grafonderhoud. Het kost tijd om het graf netjes te onderhouden. Daarnaast betaal je vaak grafrechten. Dat wil zeggen dat je betaalt om jouw dierbare op die plek te mogen begraven en gedenken.

Lees verder
Vervoer
Vervoer

Een stijlvolle rouwauto, uitvaartbus, een motor met zijspan of een boerenkar. Het geeft een uitvaart een persoonlijk karakter. We begrijpen dat het vervoeren van je overleden dierbare naar de locatie van de afscheidsdienst vaak een ingrijpend en waardevol moment is. Ook dan zijn we er voor je. En geven we je de rust en ruimte voor jouw rouw.

Lees verder
Familiegesprek
Familiegesprek

Na het verlies van een dierbare komt er zoveel op je af. Jouw familie en andere nabestaanden gaan allemaal op hun eigen manier om met overlijden en rouw. Een familiegesprek is dan een fijn moment om nader tot elkaar te komen. Samen bespreek je praktische, maar ook emotionele zaken. Er is rust en ruimte om te vertellen hoe je je voelt en wat je graag wenst in deze zware tijd.

Lees verder
Begraven of cremeren
Begraven of cremeren

Het moment is daar: de begrafenis of crematie. Een moment waar je als een blok tegenop ziet. Bij Agelink begrijpen we dat. Wij geven je daarom tijdens de begrafenis of crematie alle rust en ruimte die je nodig hebt. We ontzorgen je die dag van A tot Z, zodat jij samen met jouw familie en andere nabestaanden kan zorgen voor een warm afscheid.

Lees verder
Muziek & Beeld
Muziek & Beeld

Prachtige klanken, troostende woorden. Foto’s die herinneringen doen herbeleven. Muziek en beeld maken een uitvaart persoonlijk. Het roept emoties op, het biedt houvast, maar ook troost en ondersteuning. Lever je zelf de muziek aan of kies je voor livemuziek? Wat je wensen ook zijn, wij helpen je graag.

Lees verder
Rouwbloemen
Rouwbloemen

Eén rode roos, een kist overladen met witte bloemen of juist een veldboeket. Als nabestaande weet je als geen ander welke bloemen passen bij jouw dierbare. We denken graag met je mee.

Lees verder
Dragen
Dragen

Nog even dicht bij je dierbare zijn. Een laatste aanraking aan de kist, een liefdevol eerbetoon. Het dragen van de kist wordt vaak door naasten gedaan, maar je kunt er ook voor kiezen om dit door speciaal opgeleide studentendragers te laten doen. Wat je keus ook is: wij helpen je bij het maken ervan.

Lees verder

Na de uitvaart

3
Wat te doen na overlijden
Wat te doen na overlijden

De begrafenis of crematie is geweest: maar hoe nu verder? Welke instanties moet je informeren na overlijden? En wat als je maar niet over het verdriet van jouw verlies kan komen?

Lees verder
Asbestemmingen
Asbestemmingen

Een belangrijke vraag na de crematie van een dierbare is wat je met de as wil doen na de crematie. Uitstrooien over zee of in de natuur, bewaren in een urn of als tastbare herinnering. De asbestemming is belangrijk, zeker omdat dit heel persoonlijk is.

Lees verder