Naar inhoud

Thérèse Mol

“Elk leven speciaal en ieder afscheid uniek” … ik lees verder op de site van Agelink. “Onze drijfkracht komt voort uit liefde voor het leven. Agelink wil van grote betekenis zijn, juist op de momenten die het leven kunnen veranderen”.

De woorden raken me. Dit is waarom ik gekozen heb voor het vak Uitvaartbegeleider.

We zijn zuinig op onszelf, zuinig op elkaar, maken plezier en genieten van het leven, althans dat nemen we ons elke dag voor en op misschien een paar momenten na lukt dit ook wel. Je bezoekt je ouders regelmatig, je oma, je opa, zij genieten op hun beurt van jou, de kinderen en/of kleinkinderen. Onze partner, gezinnen, onze vrienden, lieve buren en iedereen die ons dierbaar is, we willen ze heel graag heel lang bij ons houden en genieten van elkaar.

Al jong word je geconfronteerd met de dood, in mijn geval was dit mijn hamster, wat een tranen. Later onze hond Pascal, onze kippen die te grazen werden genomen door een vos, mijn konijn Herman die op een ochtend dood in zijn hok lag. Mijn moeder troostte me op al die momenten.

Toen mijn opa, de vader van mijn moeder, overleed was ik 14 jaar. Mijn eerste ‘volwassen’ ervaring met de dood. Ik troostte mijn moeder nu zonder een idee te hebben nog wat ‘dood’ nu werkelijk is, laat staan missen.

De dood. We willen er vaak liever niet aan denken of over praten. En toch komt er een moment dat je dierbare overlijdt.

Gedurende mijn loopbaan in de organisatie van congressen en evenementen volgden er meer ‘volwassen’ ervaringen in het nemen van afscheid. Rond mijn 40ste begint het denken wat de toekomst nog meer kan brengen, waar mijn hart ligt, wat ik wil betekenen. In 2016 heb ik de opleiding Uitvaartbegeleider gevolgd.

Ik vind het fijn en dankbaar mensen persoonlijk, betrokken en met respect naar de dag van de uitvaart te mogen begeleiden. (Samen) te ontdekken wat voor de nabestaanden en hun dierbare passend is, ieder de ruimte te geven op een eigen manier afscheid te nemen met de aandacht en rust die het nodig heeft. Met elkaar te komen tot een afscheid in het teken van het leven van de overledene en passend bij de nabestaanden. Een afscheid waar kracht uit gehaald kan worden.

Ik voel me rijk dat ik dit bij Agelink Uitvaartzorg mag doen. ‘Uitvaartzorg uit liefde’, zo is het. 

« Terug naar het overzicht

© 2019 Agelink Uitvaart