Naar inhoud

Moederdag door de jaren heen…

De tweede zondag in mei stond voor mij als kind in het teken van zelfgemaakte cadeautjes, tekeningen en ontbijt op bed voor mijn moeder. Ik ben nooit erg creatief geweest, verder dan een asbak of een dobbelsteen kleien kwam ik niet, maar mijn moeder vond het prachtig.

Rond mijn pubertijd hechtte ik echter steeds minder waarde aan Moederdag. Folders met de meest gekke en vooral dure cadeaus leken de norm. Voor mij hoefde een bezoekje niet speciaal op Moederdag en zeker niet met een groot cadeau. Totdat ik zelf kinderen kreeg en ook bij mij de cadeautjes, tekeningen en ontbijtjes op bed werden gebracht. Wat genoot ik van die gespannen gezichtjes in afwachting hoe het zelfgemaakte cadeautje werd ontvangen. Die dag was ik extra trots om moeder te zijn. Nu ik zelf moeder was ging ik op Moederdag ook weer graag bij mijn eigen moeder langs.

Dit jaar is alles anders, de eerste Moederdag na het overlijden van mijn moeder. Maar niet alleen voor mij, ook mijn collega Peter is voor het eerst zonder zijn moeder. En de kinderen die ik afgelopen jaar heb mogen begeleiden bij het afscheid van hun moeder. Maar zeker niet te vergeten de moeders die zonder hun kind verder moeten,  ook voor hen zal de tweede zondag van mei nooit meer hetzelfde zijn.

Dag Moeder Dag

« Terug naar het overzicht

Geschreven door: Miranda van der Zee-Bloem

© 2019 Agelink Uitvaart